Tandreglering

Invisalign Go – den osynliga tandställningen!

Har du en tand som står snett eller står tänderna för trångt? Kanske pekar någon tand utåt eller inåt? Ja, då kan du behöva tandreglering. Det finns olika metoder för att korrigera ett bett.

Vanligt har varit att använda räls som tandställning men nu kan de flesta bettkorrigeringar lösas med Invisalign Go. Det är en beprövad metod som innebär att tänderna flyttas med hjälp av genomskinliga skenor.

Hur går det till?

Ditt bett scannas och därefter görs en beräkning i datorn som resulterar i en så kallad ”clincheck”. Det är en animerad behandlingsplan där du ser hur dina tänder skulle kunna flyttas till ett önskat läge. När patient och tandläkare är nöjd med sin ”clincheck” beställs genomskinliga skenor. Små tandfärgade ”attachment” limmas på tänderna som gör att skenorna kan flytta tänderna i önskad riktning. Skenorna byts vanligtvis varje vecka och behandlingstiden beror på hur omfattande förändring är. Små korrigeringar kan ta 3 - 4 månader medan stora tandförflyttningar kan ta 1 - 1,5 år.

Kontakta oss gärna för mer information!
Tandläkare Johanna Andersson är medlem i Praktikertjänst vilket borgar för säker och trygg vård.
Tandläkare Johanna Andersson
Fridkullagatan 22 B
412 62 Göteborg
Tel: 031 20 96 00
E-post: info@tdlandersson.se

Hitta till oss

Vi befinner oss på Fridkullagatan 22B i
Johanneberg, Göteborg.
BUSS 60 till Björkuddsgatan, alternativt buss 61 eller 63 till Bergsprängaregatan. Kliniken ligger på samma sida som Synsam.
BIL Parkering finns utanför, på andra sidan gatan. Tänk på att det kan vara mycket bilar vissa tider, samt att det ej är tillåtet att parkera där på torsdagar mellan 9-12