Tandimplantat

Vad är implantat?

Ett tandimplantat är en ersättning för en tandrot. Implantatet består av en titanskruv som opereras in i käkbenet. På skruven fästs en förlängning, en så kallad ”distans” där en tandkrona kan fästas.

Är implantat rätt för mig?

Om du har en eller flera tänder som är i dåligt skick och måste tas bort eller om du saknar någon tand så är implantat ett bra behandlingsalternativ.
Tandläkaren undersöker och föreslår den lösning som passar dig bäst.

Förbehandling

Implantatbehandling föregås alltid av en röntgenundersökning. Med hjälp av den kan tandläkaren bedöma om det finns tillräckligt med ben för att sätta ett implantat.

Läkning

Efter att titanskruvar opererats in behövs normalt 3 - 6 månaders läkningstid, beroende på var i munnen de placeras. Varje läkning är individuell. Då skruven läkt in i benet tar det 1 - 3 veckor innan den nya tanden har tillverkats och kan sättas på plats.

Munhygien

Att hålla implantaten och de nya tänderna rena är lika viktigt som för dina vanliga tänder. Noggrann rengöring krävs också för att tandköttet ska hålla sig friskt runt implantaten och för att undvika infektioner.

Har du frågor som rör implantatbehandlingar eller vill boka tid för en undersökning är du välkommen att kontakta oss.
Tandläkare Johanna Andersson är medlem i Praktikertjänst vilket borgar för säker och trygg vård.
Tandläkare Johanna Andersson
Fridkullagatan 22 B
412 62 Göteborg
Tel: 031 20 96 00
E-post: info@tdlandersson.se

Hitta till oss

Vi befinner oss på Fridkullagatan 22B i
Johanneberg, Göteborg.
BUSS 60 till Björkuddsgatan, alternativt buss 61 eller 63 till Bergsprängaregatan. Kliniken ligger på samma sida som Synsam.
BIL Parkering finns utanför, på andra sidan gatan. Tänk på att det kan vara mycket bilar vissa tider, samt att det ej är tillåtet att parkera där på torsdagar mellan 9-12