Tandblekning

Vad är tandblekning?

Blekning av tänder kan ske på olika sätt. De flesta blekmedel frisätter väteperoxid som går in i tanden och oxiderar de ämnen som ger upphov till missfärgningar.

Vår tandblekningsmetod

Vi använder Opalescens blekmedel, vilket innebär att du sköter blekningen själv hemma. Gelen appliceras i en bleksked som är individuellt framtagen av oss just för dina tänder. Metoden är väl beprövad och skonsam mot dina tänder och ger ett bra resultat.

Kan alla bleka tänderna?

De flesta som har friska tänder kan bleka dem. Den som lider av isande tandhalsar, har tandborstskador eller tunn emalj avråds från blekning eftersom det kan förvärra problemen. Gravida eller ammande kvinnor avråds från blekning.
En undersökning rekommenderas alltid innan blekning.

Varför blir tänder missfärgade?

Tänder förändras naturligt med åldern då mineralernas struktur förändras och emaljen blir mindre porös. Missfärgningar kan också uppstå av andra orsaker, exempelvis tobak, vissa livsmedel och mediciner, samt drycker som kaffe, te och rödvin.

Vad kostar det?

Våra priser är 1900 kr för en käke och 3800 kr för båda käkarna.

Resultat

Blekning har ett bra långtidsresultat. Studier visar en god färgstabilitet efter ca 4 år hos mer än 80 % av patienterna.

Du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med bokning och rådgivning. Boka tid här!
Tandläkare Johanna Andersson är medlem i Praktikertjänst vilket borgar för säker och trygg vård.
Tandläkare Johanna Andersson
Fridkullagatan 22 B
412 62 Göteborg
Tel: 031 20 96 00
E-post: info@tdlandersson.se

Hitta till oss

Vi befinner oss på Fridkullagatan 22B i
Johanneberg, Göteborg.
BUSS 60 till Björkuddsgatan, alternativt buss 61 eller 63 till Bergsprängaregatan. Kliniken ligger på samma sida som Synsam.
BIL Parkering finns utanför, på andra sidan gatan. Tänk på att det kan vara mycket bilar vissa tider, samt att det ej är tillåtet att parkera där på torsdagar mellan 9-12